Jatuh cinta dengan 9 bidadari yang datang menjenguk

AWAS: Artikel ini terlalu panjang sehingga boleh menyebabkan retina anda mungkin kejang selama 7 minit dan bebola mata mungkin sedikit bengkak serta jari-jemari menjadi pendek serta kuku mungkin patah




2 bulan yang puaka, seperti kehilangan isteri tersayang dan 2 orang anak kembar rasanya.Mungkinkah sekarang ini hanya tinggal jasad sahaja.Jasad tanpa roh.Atau mungkin aku sudah mati dan sekarang adalah zombie yang berkeliaran di mana-mana.

Kalau aku masih manusia normal semestinya aku takkan jadi...

1. tidur hanya 2-3 jam sehari.Malam dan siang tiada beza, tidur tidak menentu.Adakah aku spesis penguin di kutub selatan yang hanya mendapat sedikit malam.Pendek kata sukar untuk tidur tanpa pil dan ubat batuk.

2. Berkurung di bilik kosong dengan headphone melekat dikepala tanpa pernah dibuang sudah macam vokalis band gorrilaz ataupun aku sudah dilahirkan semula menjadi gorila?Terima kasih kepada peneman setia toshiba satellite L510 yang selalu menghiburkan dengan mp3, cerita-cerita lama dan beberapa games, counter strike dan football manager.

3. Sudah mula hilang semangat diri dengan lain kata mula putus asa dengan diri, sehingga pernah berkata lantaklah apa nak jadi pada masa depan sendiri.Semangat untuk terbang pula...huh! dah tak sama seperti dulu sekarang aku mula ponteng terbang (kalau tak ponteng , ni hal bermain ngan nyawa,jiwa kene tenang ) kerana semangat untuk terbang seperti buah epal isaac newton...jatuh ke bumi.

4. Terima kasih kepada unkel nescafe ais bawak aku ke dunia boleh hiburkan sedikit hati aku ni dengan menyertai syoknyerblogging.Boleh dijadikan tempat menghilangkan duka nestapa...ewah!.Dah macam cite good luck! jdrama jepun lak, captain koda dan mentor dia hehe.

Aku sendiri tidak tahu apa yang sudah terjadi dengan aku sendiri.Jaga-jaga jika anda terserempak dengan aku sebab aku pun sudah tidak tahu aku ni manusia, zombie, mayat ataupun cyrborg.Semua perasaan adalah pura-pura.
Sehingga aku cuba lari dari kesunyian ni dengan menggagahkan diri merempat di tempat kawan-kawan sekitar yang sudi tumpangkan walaupun aku tahu itu menyusahkan mereka.

Ahh..lupakan cerita pasal zombie ini...



Walaupun begitu sudah 5 hari aku ditemani 9 bidadari yang diturunkan oleh Tuhan, mungkin.Bidadari jururawat yang datang memberi sedikit painkiller walaupun tidak secara langsung.

Sesungguhnya mereka telah membuatkan aku terdetik..

"oh, masih bernyawa lagi rupanya aku"...

sehingga sekarang aku masih dirawat dengan ubat dipanggil hoot.Jika winamp playlist ni boleh bercakap mungkin sudah lama aku kena bebel kerana asyik ulang lagu ni.Tapi betul lagu ini memberi sedikit semangat dan jiwa yang separuh telah pergi...walaupun sementara

Mari aku kenalkan dengan 9 bidadari jururawat itu...




girls generation (snsd)


            


video
sumpah lagu ni dan video tarian mereka leh buat aku tersenyum



translated lyrics girls generation - hoot

눈 깜빡 할 사이 넌 또
nun kkamppak hal sai neon tto
Check it Out
Check it Out
지나가는 여자들 그만 좀 봐
jinaganeun yeojadeul geuman jom bwa
아닌 척 못들은 척 가시 박힌 코웃음
anin cheok motdeureun cheok gasi bakhin kouseum
이상해 다 다 다
isanghae da da da
조금만 내게 친절하면 어때
jogeumman naege chinjeolhamyeon eottae
무뚝뚝한 말투 너무 아파 난
muttukttukhan maltu neomu apa nan
이런 게 익숙해져 가는 건
ireon ge iksukhaejyeo ganeun geon
정말 싫어 속상해 다 다 다
jeongmal sirheo soksanghae da da da
어딜 쳐다봐 난 여기 있는데
eodil chyeodabwa nan yeogi inneunde
너 때문에 내 마음은 갑옷 입고
neo ttaemune nae maeumeun gabot ipgo
이젠 내가 맞서줄게
ijen naega matseojulge
네 화살은 Trouble Trouble Trouble
ne hwasareun Trouble Trouble Trouble
나를 노렸어
nareul noryeosseo
너는 Shoot Shoot Shoot
neoneun Shoot Shoot Shoot
나는 훗 훗 훗
naneun hut hut hut
독이 배인 네 말에 나 상처 입고도
dogi baein ne mare na sangcheo ipgodo
다시 준 두 번째 Chance
dasi jun du beonjjae Chance
넌 역시 Trouble Trouble Trouble
neon yeoksi Trouble Trouble Trouble
때를 노렸어
ttaereul noryeosseo
너는 Shoot Shoot Shoot
neoneun Shoot Shoot Shoot
나는 훗 훗 훗
naneun hut hut hut
다른 여자의 함정에 푹 빠졌다니
dareun yeojaui hamjeonge puk ppajyeotdani
변명 끝
byeonmyeong kkeut
넌 아직도 정신 못 차리고 있지
neon ajikdo jeongsin mot charigo itji
그 태도로 좋은 여자 못 만날거다
geu taedoro joheun yeoja mot mannalgeoda
영원히 넌 넌 넌
yeongwonhi neon neon neon
착각마라 넌 큐피드가 아냐 너 말야
chakgangmara neon kyupideuga anya neo mallya
너 때문에 내 마음은 갑옷 입고
neo ttaemune nae maeumeun gabot ipgo
이젠 내가 맞서줄게
ijen naega matseojulge
네 화살은 Trouble Trouble Trouble
ne hwasareun Trouble Trouble Trouble
나를 노렸어
nareul noryeosseo
너는 Shoot Shoot Shoot
neoneun Shoot Shoot Shoot
나는 훗 훗 훗
naneun hut hut hut
독이 배인 네 말에 나 상처 입고도
dogi baein ne mare na sangcheo ipgodo
다시 준 두 번째 Chance
dasi jun du beonjjae Chance
넌 역시 Trouble Trouble Trouble
neon yeoksi Trouble Trouble Trouble
때를 노렸어
ttaereul noryeosseo
너는 Shoot Shoot Shoot
neoneun Shoot Shoot Shoot
나는 훗 훗 훗
naneun hut hut hut
물속에서 뜨려면 가라앉게
mulsogeseo tteuryeomyeon garaantge
내가 만든 Circle 너는 각지게
naega mandeun Circle neoneun gakjige
묻지 않은 말에 대답만 또 해
mutji anheun mare daedamman tto hae
그래도 난 너처럼 화살은 안 쏠게
geuraedo nan neocheoreom hwasareun an ssolge
너 때문에 내 마음은 갑옷 입고
neo ttaemune nae maeumeun gabot ipgo
이젠 내가 맞서줄게
ijen naega matseojulge
네 화살은 Trouble Trouble Trouble
ne hwasareun Trouble Trouble Trouble
나를 노렸어
nareul noryeosseo
너는 Shoot Shoot Shoot
neoneun Shoot Shoot Shoot
나는 훗 훗 훗
naneun hut hut hut
독이 배인 네 말에 나 상처 입고도
dogi baein ne mare na sangcheo ipgodo
다시 준 두 번째 Chance
dasi jun du beonjjae Chance
넌 역시 Trouble Trouble Trouble
neon yeoksi Trouble Trouble Trouble
때를 노렸어
ttaereul noryeosseo
너는 Shoot Shoot Shoot
neoneun Shoot Shoot Shoot
나는 훗 훗 훗
naneun hut hut hus

Source: bestiz + thelapan + teukiie@soompi

The moment I blink
Again, you check it out
Stop staring at the girls passing by
Acting like you’re not, like you didn’t hear
That snort with a thorn stuck in it
All, all, all of it is weird

How about being a little more nice to me?
Your abrupt speech hurts so much
I really don’t like
Becoming used to it
All, all, all of it is disappointing

Where are you looking?
I’m right here

*Because of you, my heart wears an armor
Now I’ll fight back
Your arrow is trouble, trouble, trouble
It aimed at me
You shoot, shoot, shoot
I hoot, hoot, hoot

I’m scarred by your words soaked in poison
I gave you a second chance
You’re definitely trouble, trouble, trouble
You waited for the right time
You shoot, shoot, shoot
I hoot, hoot, hoot*

I heard you fell deeply into another girl’s trap?
End of excuses! You still can’t come to your sense, can you?
You won’t meet a good girl with that attitude
You, you, you, forever

Don’t be mistaken
You’re not cupid (You are)

*Repeat

If you try to float on water, I’ll make you sink
In the circle I made, you’re all around
You just answer questions again that I didn’t even ask
But I still won’t shoot an arrow like you did

*Repeat


sumpah lagu ni berjaya pulihkan sedikit semangat, walaupun sedikit kira okaylah sehingga boleh menaip seperti dulu (tiada entry sedih)


p/s: nampak je gua happy..tapi dalam hancur lebur,lumat le'eik kate oghe kelate



9 ada idea nak komen:

rosyam nor berkata... Reply To This Comment

tu diaaa...sekali kepala korea mengatasi ego..haha

Suka Hati Saya La.. berkata... Reply To This Comment

ishh..ish..ishh....
agak parah nih

Nescafe ais berkata... Reply To This Comment

Usah kamu berduka lagi.Selamat datang ke dunia gelap...

Nak tahu gelap yang macam mana?

"Kalau bisa aku critain, passssssti, kaaaaalian tidak akan parcayaaaaaa"

a t i E n a b E r n ! berkata... Reply To This Comment

wahh ! atien mase kecik2 dolu . t'igin sgt nk jadik bidadari .. sebb bidadari tu cantik...tpi , tu cume mimpi d siang hari je laa .. huhu .. :)
btw , atien follow belog awk ..

good_boy berkata... Reply To This Comment

ahahaha..mule2 dtg syoknyer blogging name syoknyenicknamesaya kn?

snsd? zzzz~~~ ahahaha

Jue berkata... Reply To This Comment

korea lagi.. adeh..

chii berkata... Reply To This Comment

wahh..layan gak lagu korea skali skala..even x paham :p

Sapika! berkata... Reply To This Comment

cedera parah dah orang sekapal kita nih..

Warna Warni Kehidupan berkata... Reply To This Comment

rabun sekejap + pening2 lalat baca n3 yang panjang ini...

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand