Siapa la mat luthfi (matluthfi90) tu jika dibandingkan dengan Remi Gaillard

Kesinambungan daripada "cikgu shida vs mike tompkins" kali ini kita beralih kepada dunia eropah pula.Perbandingan antara dua lagi vlogger yang femes..ke?.Kepada peminat fanatik mat luthfi jangan cepat melatahnya, biar pang! pang! dikepala sekejap.


Siapa mereka?

Remi Gaillard
Rémi Gaillard (born 7 February 1975, in Montpellier (Hérault), France) is a French humorist.He gained attention in the French media after performing a well-documented series of pranks, including a famous appearance disguised as a Lorient football player in the 2002 Coupe de France final match, during which he took part in the winner's celebrations and was even greeted by the then president of France Jacques Chirac. He is also an amateur football player and has posted videos of his unique skills-Wikipedia

Mat Luthfi
(gua tak tahu nak copy-paste dari mana)


Dari segi bahasa tidak ketara bezanya, kerana remi berbahasa perancis dan mat luthfi berbahasa melayu malaysia.Dua bahasa bukan lingua franca, jika kita nak bandingkan dengan artikel yang lepas.masing-masing menggunakan loghat negeri masing-masing.Tetapi mengapa remi gaillard mendapat sambutan dari orang yang bukan berbangsa perancis?

Pang! Pang! dikepala peminat matluthfi90

Adakah karakter lawak yang digunakan boleh si matluthfi90 kalahkan remi gaillard? Pada pandangan aku la dari pemerhatian di youtube.Semua video-video dari matluthfi90 seakan-akan terikat pada satu tatasusila berbanding si remi gaillard.Iyalah 'melayu' kan, zaman sekarang tiada lagi istilah global yang ada adalah glocal, walaupun local ia mempunyai kualiti global.

Disini yang dapat aku lihat yang berbeza adalah 'keterbukaan', sumpah gua cakap lu kalau si matluthfi90 buat macam si remi gaillard yang prank orang sana-sini, ketuk polis, sergah orang.Takkan laku punya video mamat tu,sebagaimana video dia yang selalu tonjolkan 'typical' tapi sebenarnya dia juga 'typical' meskipun..tak silap dia belajar oversea kot, entahlah gua tak rajin pergi jauh-jauh taktahu.

Pang! Pang! Pang! kene headshot lagi peminat matluthfi90

Aku bukan nak sebelahi mana-mana tetapi aku lebih suka lawak 'dangerous' yang dilakukan si budak bangang remi ni, Oke la senang cerita, bukan semua kot tahu bahasa perancis kalau nak dibandingkan sama je taraf dengan bahasa melayu malaysia, tetapi penerimaan dunia tu berbeza.

Bagi aku yang membezakan adalah keterbukaan, keterbukaan senang sahaja nak tengok terbuka ke tak kepala hotak masing-masing, ce try provoke dengan sesuatu,teguran versi provoke.Gua sumpah kalau di luar negara tade nya sampai-sampai nak ugut tu la, hack sampai takleh buka blog la...haha.memang seperti matluthfi90 selalu katakan...typical..seperti dia jugaa..


Bagi yang tak terbuka mindanya harap-harap 'cynical  comparison' ni dapat menembusi otak masing-masing agar lebih terbuka menerima teguran.Oh lupa, untuk fans mathluthfi90 juga...


Video terbaik mereka..


aksi remi ketika menyamar sebagai pemain lorient



 typical film/drama melayu dari matluthfi90

assalamualaikum..


Definisi genius dalam teguran dari akumijae: 
Orang biasa yang menggunakan cara luar biasa untuk meluahkan sesuatu dengan keterbukaan (memberi atau menerima) teguran.

anda fikir anda butthurt dengan Siapa la mat luthfi (matluthfi90) tu jika dibandingkan dengan Remi Gaillard? anda fikir sekali lagi..

assalamualaikum...



Kompilasi 'Vlogger Battle'
Cikgu Shida vs Mike Tompkins



81 ada idea nak komen:

Jue berkata... Reply To This Comment

ok.. dh pening.. nanti aku baca balik.. kehkeh

faiz berkata... Reply To This Comment

papepon vlog matlutfhi ni okla...

Ema Washif berkata... Reply To This Comment

remi gaillard more better....lawak bijak..video decatlon yang dia buat tu buat sy ingat acara2 dalam decatlon..melekat terus dalam otak.

http://maggioooooooooooo.blogspot.com/2011/02/decatlon-remi-gaillard.html

cT cOmey berkata... Reply To This Comment

ngantokk.. ZzzZzzz

ezany berkata... Reply To This Comment

gila babeng remi ni.. baru tgk video kangaroo kat youtube.. haha.. ape kata ko yg jadi remi malaysia.. :p

eZaT eLaNo berkata... Reply To This Comment

kawe suko matlutfi..aki aussie tu..hebak2..

Jue berkata... Reply To This Comment

bole le thn matlutfi tu.. tp aku lebih suka mamat yg buat video bhs eewwwwwww :D

aried berkata... Reply To This Comment

hahaha.... susah nk cakap mana best..agak subjektif..tol tak

Jebat Malaya berkata... Reply To This Comment

matluthfi ni jiran member aku..

Pejuang Kesenian Extreme berkata... Reply To This Comment

Rasanya lagi elok kot kalau kita menonton video yg disampai oleh Mat Luthfi berbanding Remi..Sekurang-kurangnye video yg dihasilkan beliau ada tersirat mesej/pengajaran.Berbanding Remi yang hanya sekadar menghasilkan video utk ketawa tanpa apa2 mesej baik..

Apapun aku menyokong kedua-duanya kerana mereka juga mempunyai kelebihan masing-masing dalam menghasilkan video terbaik..

Muhammad Iqbal berkata... Reply To This Comment

mathluthfi best!! sokong lah barangan keluaran tempatan,huhu..LOL

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

matluthfi best la der , typical la der ni

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

buat apa nak compare2 , lain org lain style

LollyHatesMe™ berkata... Reply To This Comment

yessss..ade jugak yang butthurt..

tu maknanya entry ni berjaya menembusi kepala haha..'some bullet 4 ur head'

p/s: dalam byk2 entry kat gugel search..entry ni saje yang tak 'cium bontot/ matluthfi kehkehkeh

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

biaq la mat luthfi nak wat cmne pon.=D
.asal ad pngajaran.ak rse mat luthfi x kesah pon klau video dye x laku cam remi.dye bkn wat video tu utk jd feymes pon.
juz my opinion.
=DDDD
peace yaw!

troskn minat remi ye anda!=D
stiap org lain2 minatnye

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

dok ckp org tu x ok, org ni x best...
lu mcm best sgt..
try buat sendiri tgk... bleh aku compare plak

AyuE SurihanyOt berkata... Reply To This Comment

keh keh keh...lawak dowh baca komen2 kat sini..btw aku ni peminat matlutfi tau...hehe

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

oh ye. saya peminat tegar matlutfi

zahraisnaini berkata... Reply To This Comment

even they are not anyone compare to outsiders..but he is still malysian..sampai bila nak codemn orang sendiri..support our local effort..at least he made the awesome video n almost aqual to western video that include alot of budget of course..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

cra ko smpaikn blog ko ni, seolah2 nk tnjuk fikiran ko yg x mature tu..memang, x salah klo ko nk bgtau yg ko lg prefer remi ke sape ke, tapi bila ko mula kondem vlogger lain,

eg, "Pang! Pang! dikepala peminat matluthfi90"...

APEDEHAL der? hohoo...

p/s: ko kta mtluthfi90 tipikal, the truth is ko sdiri pon tipikal....suka kondem usaha org...at least dia ada effort, and vdeo2 dia pn bnyk yg bmnfaat..ko????

sorry der..

pang!png! di kepela ang sdiri...=_=*

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

haha.. absolutely agree wit tanpa nama d atas n the others tanpa nama. heh.

der, really ss(syok sendiri) la u bro..
yeah. aq pon matluthfi big fan but

what the "Pang! Pang! dikepala peminat matluthfi90"..??
daa..
aq just tgelak hbis tgk lu buat ayat tuh as there is nothing cool and good pon to compare mathluthfi vid wit the very distatasusila Remy video .

matluthfi vid ade die nyer mesej die nk sampaikan, his stail is simple tpy padat gak ngn lawak n mesej tkyah susah susah buang mase gy stadium.huhahuha tarik perhatian depan orng.

p/s Remi Gaillard video is also kelakar in his own way... but nothing special n good to compare wit.
support our local product! :P assalamualaikum.. peace, pang! pang!heh

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

kalau sama kang nanti kate tiru plak..
biar la matluthfi dengan identiti dia, menyampaikan community service dengan cara dia

anyway, i can see the effort nak buat comparison tu. hehe.. gud2

Arieyl berkata... Reply To This Comment

lu jeles dgn die ker ap bro??nak jadi fmous tp package rendah??trime jer la hakikat si matluthfi tu dh di trime ramai rkyt Malaysia mahupun Singapura...sokong jer la ap yg die buat..at least we've got someone that cheering up certain people when needed,,am i right?dont just straight away commented under whatever people had done..we dont know what really is his aimed...i mentioned here..there's a lot of Malaysian's possibly liked and support on what he did,,,accept it well ok...

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

nak compare bwat ape la....
aku suka remi,aku suka lutfi...
snang dua2 aku bleh tgk je video dorg...
nak cari salah org je mang sempit la pemikiran...

joe berkata... Reply To This Comment

remi best, matlutfi best..
hang jer yg x best...

+ cik | ezatiee + berkata... Reply To This Comment

cuba hang buat video.. ok tak?

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

okay,sape la matlufthi nak di bandingkan ngan remi...(aku suka remi gak)
tp prnah terfikir,sape la ko nk dibandingkan ngan mathlufthi???
plg2 dia ada jgk effort nak buat vdeo sndiri...ko???cme tau cakap je...

+ pang!pang!di kepala sendiri la bro...

booobeeep

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

hahahha... hg ni macam2 la.... oke laa... kalau hg tak suka luthfi,, 2 hg punya pasai la... aku suka dia n aku pun suka si remi 2... tapi,, tak yah la nak tegur kasar macam 2... sekurang2nya,, dia buat video, dia dapat pahala sbb tlg sebarkan dakwah segala... hang dapat apa? hang mampu ka buat video macam si luthfi 2? ni bukan nak cium bontot luthfi ka apa... tapi KAMI SUPPORT DAKWAH DIA! kau ader??

Akim berkata... Reply To This Comment

jeles ? muahahahahaha

Insan Kerdil berkata... Reply To This Comment

Hmmm...apela...sekurang2nyer, vid MAtLuthfi nie ader mesej yang disamapaikan pada orang yang xreti bahasa nak berbudi...so,buat ape nak compare??skurang2nya, elok vdeo matluthfi rr pada video2 yang tak senonoh malah boleh menjejaskan akhlak masyarakat kita sendiri...tol x???huuu..juz komen...

Insan Kerdil berkata... Reply To This Comment

nampak sgt cari publisiti murahan dgn mengsabtaj org2 yang mnjalankan usaha yang murni sprti ini....xpe2,maybe esok lusa datang kot krew3 tv3 nk interview anda...dah nk publisiti sgt..kita bg yang muarah je la...30 sen je pon...haha..sori arr..kalo anda ley shoot bullet, kadang2...rse nk jgak shoot kat kpala anda...huu..sori...

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

sakit hati pla baca entri ni

serius.

sangat sakit.

SANGAT!

again,
bak kata the others...

sape la ko nk dibandingkan ngan mathlufthi???
plg2 dia ada jgk effort nak buat vdeo sndiri...ko???cme tau cakap je...

+ pang!pang!di kepala sendiri la bro...

sape la ko nk dibandingkan ngan mathlufthi???
plg2 dia ada jgk effort nak buat vdeo sndiri...ko???cme tau cakap je...

+ pang!pang!di kepala sendiri la bro...

sape la ko nk dibandingkan ngan mathlufthi???
plg2 dia ada jgk effort nak buat vdeo sndiri...ko???cme tau cakap je...

+ pang!pang!di kepala sendiri la bro...

sape la ko nk dibandingkan ngan mathlufthi???
plg2 dia ada jgk effort nak buat vdeo sndiri...ko???cme tau cakap je...

+ pang!pang!di kepala sendiri la bro...

sape la ko nk dibandingkan ngan mathlufthi???
plg2 dia ada jgk effort nak buat vdeo sndiri...ko???cme tau cakap je...

+ pang!pang!di kepala sendiri la bro...

siapa?
SIAPA?
SIAPA????!!!!


-peminat matluthfi
(dan ya. mmg sy butthurt, emo!)

Amy Amira berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Amy Amira berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Amy Amira berkata... Reply To This Comment

admin i mmg bersikap terbuka i mnat dua2 org ni remi gaillard & matluthfi :) tp better tgk video matluthfi lagi ok kan,lawak2 pon ada jgk mesej yg nak disampaikan,kalau remi gaillard tu pon best jgk kan,suka2 :)

nudz.tanaka berkata... Reply To This Comment

what a loser, comparing something with out doing anything, dude you are the one who is typical. comparing luthfi with remi? what an idiot.

kau mencapub berkata... Reply To This Comment

seriously, mamat sialan babun tua ni cuma nak org komen banyak2 dekat blog dia. guna nama org famous, ckp benda teruk2. kipas la bontot remi gaillard kau tu. jilat2 sekali. bajet kalau dia baca entry ni dia akan mencintai engkau la.

BOLEH BELAH LAH MELAYU BANGANG TAK RETI NAK SUPPORT KERJA ORANG SENDIRI.

sekian terima kasih untuk blogger yang tak guna mcm kau. (nak bagi salam tak sorry i don't any peace to be upon you)

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

okay, tak kesah la kau nak cakap ape pon. yg penting, aku sokong si mat luthfi nie, even aku tak explore pon semua video die. and yg paling paling penting, at least si mat luthfi nie kreatif, pandai pon pandai, kau ape ade? kreatif nak mengutuk je. pandai ? entah.

Ni la orang Melayu, dengki, busuk hati no 1, tapi kalau menyokong bangsa sendiri tu, harammm. Kau nie kolot la. (pada aku)

oke, itu saje.

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

pandai ko create traffic utk blog ko..haha

zed91 berkata... Reply To This Comment

setuju ngn Pejuang Kesenian Extreme
dan lain2...atleast dia ada mesej....
dia xharap pn famous....

zarina berkata... Reply To This Comment

ko ni inferior complex ke? pasni bolehla compare pringles dgn kerepek fama plak.

AIRA berkata... Reply To This Comment

awak jeles ngan dya ke????lain org lain style beb.. biarla org nak kata mat lutfi ni typical ke ape ke asalkan dya x kcau org..ada dya nak hack blog org yg kta kat dya??x kan??so biarla..

chegu abbas berkata... Reply To This Comment

hOt !!!!.....nak tau mari sini... k....
http://cheguabbas.blogspot.com/2011/12/matluthfi90-kantoi-dekat-airport-hot.html

Fyruzs Mustafa berkata... Reply To This Comment

Rasanya 2-2 ada cara ekspresi tersendiri..

Tp, may b I need to reconfirm with every1, French is an international Language ya...(Jgn mcm ni...) Heheh..

By the way, Dlm video Remi ni, I think the player bkn x kenal dier, but they have to act cool sbb ramai sgt kat situ..Better do nothing rather than kecoh..But He's really cool boleh prank mcm tu..

For Lutfi, message die banyak kepada menyedarkan bangsa MELAYU...
& I think penyampaian die sgt bersahaja & message pun sampai..

Ok sgt lah 2-2 ni pun..

sha my heart berkata... Reply To This Comment

banyaknya komen.

walaupun saya memang minat gile pada vlog mat lufthi, tapi boleh je terima entri ni. biasa la, bukan senang nak buat vlog yang disukai ramai. chill =)

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Aku tetap kate matluthfi terbaik. Sebab video dia sentiasa memaparkan moral. Video dia mmpunyai pengajaran berbanding video sorang lgi tu yg hnya bazir masa melihat. Lagipun, malaysia mane org nk kenal. Artis malaysia x terkenal cm artis korea. Bola sepak malaysia x terkenal sedangkn kita di malaysia kenal abih team perancis, german etc

ARC™ berkata... Reply To This Comment

@Tanpa Nama

moral pak hang. kalau budak tu muka huduh takdenya kau layan apa dia cakap kan? video potong2. cuba cakap straight for 10 minutes tengok bole buat ke tak

mihmihmih

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

@Tanpa Nama alohh ko ni ckp ikut kpala ko je kan... ko yg "typical" sbenonye... suka sngt CONDEMN org SENDIRI... at least c matluthfi ni ada IDEA,, idea yg berMESEJ,ada pengajaran tersirat..video2 dya Kretif ape.... klu stakat c remy outsider yg ko agungkan sgt tuh,, stakat pedajal org lain ,,hura-hara xda mesej lgsg kt situ,,, lawak tekekek2 je tp KOSONG.. aku nengok c matluthfi tekekek2 jgk PLUS ada pengajaran sbaliknya~! sedo ler der... sapa lg yg hndak menyokong ORG SENDIRI,,, xblah mna2 pihak katenye,, dah sah2 kau CONDEMN c matlufthi ni.. btul la kata komen kat atas tuh. KAU LAH TYPICAL malay sebenar PANTANG org maju sikit nk menjatuhkan memburuk2kan je kejo kau kan!

*kedebak kedebukk* bukkkk* bukkk* kau balik! cis! hahahahahaha!

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

@Tanpa Nama alohh ko ni ckp ikut kpala ko je kan... ko yg "typical" sbenonye... suka sngt CONDEMN org SENDIRI... at least c matluthfi ni ada IDEA,, idea yg berMESEJ,ada pengajaran tersirat..video2 dya Kretif ape.... klu stakat c remy outsider yg ko agungkan sgt tuh,, stakat pedajal org lain ,,hura-hara xda mesej lgsg kt situ,,, lawak tekekek2 je tp KOSONG.. aku nengok c matluthfi tekekek2 jgk PLUS ada pengajaran sbaliknya~! sedo ler der... sapa lg yg hndak menyokong ORG SENDIRI,,, xblah mna2 pihak katenye,, dah sah2 kau CONDEMN c matlufthi ni.. btul la kata komen kat atas tuh. KAU LAH TYPICAL malay sebenar PANTANG org maju sikit nk menjatuhkan memburuk2kan je kejo kau kan!

*kedebak kedebukk* bukkkk* bukkk* kau balik! cis! hahahahahaha!

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

@Tanpa Nama alohh ko ni ckp ikut kpala ko je kan... ko yg "typical" sbenonye... suka sngt CONDEMN org SENDIRI... at least c matluthfi ni ada IDEA,, idea yg berMESEJ,ada pengajaran tersirat..video2 dya Kretif ape.... klu stakat c remy outsider yg ko agungkan sgt tuh,, stakat pedajal org lain ,,hura-hara xda mesej lgsg kt situ,,, lawak tekekek2 je tp KOSONG.. aku nengok c matluthfi tekekek2 jgk PLUS ada pengajaran sbaliknya~! sedo ler der... sapa lg yg hndak menyokong ORG SENDIRI,,, xblah mna2 pihak katenye,, dah sah2 kau CONDEMN c matlufthi ni.. btul la kata komen kat atas tuh. KAU LAH TYPICAL malay sebenar PANTANG org maju sikit nk menjatuhkan memburuk2kan je kejo kau kan!

*kedebak kedebukk* bukkkk* bukkk* kau balik! cis! hahahahahaha!

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

ni sowang lg... hang nk kata dya huduh hang pa kurang? huduh je eh...owang mentality hampeh cani mmg lg huduh dr yg HODOH! owang xdak nk tgk muka hang lawo ka x,, otak hang awat letak lutut?? hampa dengki dok tgk bdk sekok ni femes.... xyah dok kalut ...

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

wei, bro ensem! dia dah kuar video length 13minutes la...ko xtao ka? ada 3minutes dia bg kat ko tu.....

aliyah amani berkata... Reply To This Comment

mm. x perlu kter nk compare or mncri kslahan org laen. kter sume mnusia biase, just b'sgka baik k. meb matluthfi ade a few kelemahan, tp at least dy ade keberanian buat sume tue. sdgkan kter ? hnya mmpu compare & condemn ? kter shud respect org yg tnggi pengetahuan dri kte. btw, bout typical tue x ssuai utk matluthfi. for me, he is outstanding. dy ade keberanian smpaikan mcg dgn cra dy sndri. dia bijak nak attract owg tgk ape yg nak dy smpaikan. mm, 1 thing u shud know matluthfi tue dlu dpat 11 A1 dlm spm. that's why now dy study kat oversea. kat ctu da bole nmpak he is not typical person(:

Areez Syazwan berkata... Reply To This Comment

adakah penulis x paham mengenai lawak jenaka dan mesej??

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

tak kisahlah. mungkin penulis blog ni ada pandangan sendiri. aku tak pernah kenal matluthfi, baru je tengok sekali dua, tapi he's good indeed!

apa-apa pun, jangan judgemental sangat bak kata matluthfi :) http://www.youtube.com/watch?v=w8fP4EwdP40&feature=related

p/s: kalau ko suka compare2 orang cara vlogging, aku pun nak compare2 ko blogging dengan bloggers lainlah.
*pang! pang!

Eykin Zainal berkata... Reply To This Comment

setiap org ad pilihan msg2..btw..i'm support mat luthfi..typical pown typical la..jnji dy x wt somthg y slh n myakitkan hati seseorg..dy ad cara dy sendiri utk sampaikan mesej kt org laen..^_^

Woman in Biz berkata... Reply To This Comment

honestly 'typical' yang dimaksudkan oleh matluthfi tu suruh orang fikir.. and ive been watching some of his videos and remi as well.. both have own ways to express abt our real world. as a malaysian im proud that we have someone like mat luthfi to make viewers at least berfikir..

whats with the pang pang dikepala peminat mat luthfi? typical nya..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

kau boleh buat macam matluthfi tuhh?ckp lebih.bangga sikitlah dgn org malaysia.nak banggakan org luar buat apa.bodoh.

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

mcm2 lah ko ni..yg sbenanye deep inside ur heart ade perasaan JELES.ngaku jelah

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Perbandingan yang x ada makna...kedua-dua chanel ni purposenya lain...matluthfi lebih kepada short filem dn vlog dn remi gaillard plak video prank dan stunt jadi dua org ni xleh dibandingkan...

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

profil mat luthfi.. beliau adalah seorang bekas pelajar SMK. kota kuala muda, kota kuala muda, tikam batu, kedah.. ramai yang tidak mengetahui di mana tempat tersebut, bolehlah google ye..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Ada gak vloggers malaysia yang subcribers dia mostly non-malaysian. BUkan sebab dia lawak tapi sebab dia creative. Acu mu cari nama ni dalam youtube Novavril..takde pun lawak giler.Sebab apa mat salleh minat cenel dia..mu tengok la- Novavril

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Mat lutfi ini anak sedara aku..aku kenal sangat dia..dia ini brilliant..dari kecil lagi manjang dapat no 1 dalam kelas..bila dia mula buat video terserlah dia ini bukan sekadar power exam sahaja tapi kreatif...dia masih muda lagi berbanding mamat perancis..nak compare pun tak guna..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Adik beradik matlutfi semua cerdik2. aku kagum dengan keluarga dia..nak jadi contoh keluarga yang berjaya pun boleh..keluarga dia kuat pegangan agama.tok sah jeles-jeles. jadikan dia dan keluarga dia untuk berjaya. dia budak sekolah asrama penuh, antara top student di Kedah masa SPM. Adik dia antara top student di Malaysia. Jarang tengok budak2 sekarang yang exam bagus dan kreatif. ramai setakat exam tapi bab2 lain hancusssss

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Semua orang ada hak nak bercakap ape yang die rasa..bg aku dua2 ade kelebihan tersendiri..dua2 bwat video sarcasm,cume panyampaiannya berbeza..aku subjektif,bkn hardfan mane2 pun,due2 aku suke..bro,kalau ko rasa ko x tipikal dan sgt berfikiran terbuka,try to accept others liking gak la derr..usah bercakap pasal hebat atau terbukanya ko.walk the talk is better..haha..oops..just sayin k bro..jgn marah..;)

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

hey matluthfi lagi best la.klau korang x tngk dio pnya video camne nk kato dia best.bukan dia sorang je tapi anwar hadi pun sama jugak bestnya.video dorang tu walaupun lawak tapi ada pengajarannya tau.

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

knapa nak bndg-bndgkn owg len......pdhal msg2 ad potensi dri sendri.....fikir sblom buat ap2 ulsan.. yg penting jngan sakitkan hti owg len...peace no war...chiyok matluthfi;)

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

erkk.. kenapa nk compare 2 org ney?? der ker yg sorg 2 ckp dia bgs lagi yg lagi sorg o vice versa?? ermm.. mende2 ntah..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

ye lee. apapun sumenye hasil kreatif. jangan le dok mengutuk orang and banding2 krna nak burukkan org. hang ni musuh mat liffi ke? gaduh rebuit mak we ke sampai tensiooooon gitu. aku bangga gak. anak melayu tuuu. bia bermula sikit dari x de langsung bro.

apahal pung, hidup mat lufii. aku minta sbb budk ni ada ala2 KOREAN ckit. cik hik..hik..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Remi prank2, matlutfi nasihat2. Nak compare tak masuk akal langsung. Remi FTW!!!

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

senang je nak 'pang pang' kepala orang.. bom kepala hang baru tau.. penjeles! i hate u

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Meh sini biar aku sesar peluru sesat kat kpla hang.. kalo pndai sgt nk compare2kn org lain,, cuba hang buat video pulak.. at least matluthfi ni bagi inspiration,, banyak pahala dia.. hang ada?? dok kerja kutuk2 orang memanjang..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

video dari matlutfi ada pengajaran berbanding remi yang lawak tapi tade maksud apa2 pun.

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Oh, saya meminati kedua2 mereka. TAPI, ini adalah perbandingan yg langsung tak masuk akal lo.

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

amboih...penatnye nak bace comment2..haha..
aku tak fan sape2pun..
tapi, aku ase, ni festime aku dengar nama "remi gilad:o ??" who that?
tak kenal pon??
oh.. ye.. lupe lak..
kalo nak tgk vid prank2 orang, aku prefer GAG....remi?? who that? haha...

300'000 viewer? aku rase2 kan...
u better hide somewhere... cuz,
maybe among 300'000 might search u for real to pang pang u... XD just kidding...

seriously.... aku just nak tahu..
dengan komen2 yang agak killer n thriller,
aku risau laa....
ko tak ase tertekan ke?
jgn bunuh diri pulak ye der...dosa besor...
jaga diri baik2... hati2 selalu, diehardfan lutfi is watching~ jeng jeng jeng

sya berkata... Reply To This Comment

@Akim

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Aku kenal sangat Mat Luthfi dan keluarga dia. Semua hebat2 belaka. Mat Luthfi bukan sebarang orang dude. Dia top student asyik dapat no. 1 dari standard 1 - form five. Best student boarding school. video2 dia beratus ribu reviewer. mana nak cari beb..aku sokong mat luthfi.dua hari lepas dia menang anugerah lawak warna astro..undian tertinggi sms..Malaysian dah iktiraf dia..bila lagi ko?

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Boooooooooooooooooooooooo

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Aku bukanlah peminat hardcore Mat Luthfi tp aku rasa penulis yang patut kena pang pang pang x100..ape la nak dibanggakan dengan orang barat tu..video mat lutfi semuanya ada mesej dan membuka mata masyarakat tentang perkara yang semua orang ambil remeh..ke penulis terasa dengan sindiran2 mat luthfi pang pang..adoi

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

diehard fan of mat luthfi . sorry ok . welkkkkk

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Siapalah Remi Gaillard jika nak dibandingkan dengan Mat Luthfi.

"blablabla...aku lebih suka lawak 'dangerous'...blablabla"

Mat Luthfi buat video bukan nak buat lawak semata tetapi nak menyampaikan sesuatu mesej berguna disamping menyelitkan unsur-unsur jenaka (khususnya kepada rakyat Malaysia dan kadang2 lebih khusus lagi kepada Muslims).

Pang! Pang! Peminat Remi Gaillard

Anda fikir anda butthurt dengan Siapalah Remi Gaillard jika nak dibandingkan dengan Mat Luthfi, anda fikir sekali lagi.

Assalamualaikum. ^_^

#PrayForGazaSyriaMyanmarMalaysia

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand